Digitala lektioner

Här samlar vi våra digitala lektioner. Med dem har du och din klass möjlighet att ta till dig Maritimans utställningar och innehåll utan att besöka själva museet. De passar utmärkt till en eller flera lektioner, eller som komplement. Varje lektion har separata instruktioner till både lärare och elever. 

Önskar ni att er digitala lektion hos oss ska handla om något annat än det vi föreslår nedan är ni välkomna att skicka denna förfrågan till vår museipedagog Johannes på johannes.olsson [at] maritiman.se. För övrig information och bokning, ring 031-105950 eller skicka ett mail till bokning [at] maritiman.se.

Kika gärna på de lektioner som vi erbjuder på plats ombord också. Ett fysiskt skolbesök på Maritiman hjälper dig och din klass att på ett äventyrligt och spännande sätt fördjupa er i en mängd olika ämnen! 

 

LEKTION 1 - HAVSMONSTER

Lektionen Havsmonster är en interaktiv presentation där eleverna får svara på kluriga frågor under lektionens gång. För att kunna delta fullt ut behöver eleverna ha tillgång till en telefon eller surfplatta uppkopplad mot internet. Det går bra att jobba i par eller små grupper.

Syfte och mål: Syftet med den här lektionen är att ta hjälp av häftiga varelser, mytologiska och verkliga, för att diskutera flera ämnen som ingår i läroplanen. Målet med lektionen är att skapa ett intresse som eleverna sedan kan arbeta vidare med i klassrummet.

Målgrupp: Denna lektion är anpassad för elever i lågstadieåldern samt förskoleklass. Den kan även köras i en anpassad form för något äldre barn inom grundsärskolan.

Kopplingar till läroplanen: Att diskutera skönlitteratur, myter och konst som handlar om människa och natur är ett centralt innehåll för naturvetenskapliga ämnen i lågstadiet, och att kunna samtala om dessa är ett krav för godtagbara kunskaper i slutet på årskurs 3. Vidare så lyfts även berättelser inom såväl det gamla testamentet som asatron i lektionen. Sådana berättelser är ett centralt innehåll för samhällsorienterade ämnen för samma årskurser, och gör lektionen relevant även ur detta perspektiv.

Beräknad tidsåtgång: 45 min plus tid för frågor.

Kostnad: 300 SEK/klass